Blogi

  

 • The History of PT Raunold Part 2 - Welcome Gains!

  Moi!        

  Jatketaan siitä, mihin edellisessä blogitekstissä jäätiin. Vuoden 2015 alussa olin juuri kotiutunut intistä ja tarkoituksena oli alkaa bodaamaan tavoitteellisesti kohti classic bodybuilding-kisoja. Matka kisoihin oli kuitenkin pitkä, mutta se ei nuorta nälkäistä bodarinalkua lannistanut.

  Ensimmäiset puoli vuotta intin jälkeen tein asioita selvästi fiksummin kuin aikaisemmin, treeni oli nousujohteista ja ravinnon määrä oli vähintäänkin riittävä (=lue liian iso) kehityksen aikaansaamiseksi. Lihasmassaa kerääntyi mukavasti ja suunnitelmissa oli aloittaa ensimmäinen järkevästi toteutettu dieetti ammattilaisen opastuksella. Otin yhteyttä Teemu Elorantaan 2015 syksyllä ja hän suunnitteli minulle dieettiruokavalion sekä treeniohjelman.

  Teemun valmennus avasi silmäni monessakin suhteessa ja sain jälleen todeta tehneeni monia asioita päin honkia. Dieetti puri erittäin hyvin, ja pääsinkin melko rapsakkaan kuntoon. Dieettiä tosin varjosti työtapaturma, jossa käteni puristui työkoneen väliin ja olin 5 viikkoa treenaamatta yläkroppaa. Lihasta paloi kovasti, mutta muuten dieetti eteni kuitenkin suunnitelmallisesti.   

  2015 alku vs. 2015 loppu

   

  Vuosi 2016 meni jälleen mönkään, kun päätin tehdä taas asiat itsenäisesti ilman valmentajaa. Mitäs siinä sitten kävi? Siinä kävi asia, mitä noin 95 prosentille ihmisistä käy dieetin jälkeen: pullahdin takaisin lähtöpisteeseen ja siitä yli. Asiaan vaikutti moni taho, kuten melko suuri stressi työrintamalla, mutta ennen kaikkea suhtautuminen ruokaan. Koko dieetin olin mennyt mentaliteetilla:

  "sitten kun tämä dieetti loppuu, mätän kaikki maailman herkut napaan ja elän elämäni onnellisena loppuun asti". Vaikka dieetti toimi, ei se ollut minulle ylläpidettävissä pitemmällä aikajaksolla, eikä oma tietotaitoni riittänyt pitämään kuntoa siistinä. Joka lauantai tuli vedettyä sellainen ylilyönti herkkujen suhteen, joka täyttää vähintäänkin jonkin ahmimishäiriön tunnusmerkit. Lopputulos ei ollut kaunista katseltavaa.

  2017 oli muutoksen vuosi. Aloin opiskelemaan omatoimisesti ravitsemuksesta, anatomiasta ja fysiologiasta, sillä olin kyllästynyt jatkuvaan painon jojotteluun ja minulla oli palava halu kehittää itseäni sekä tietotaitoani. Otin yhteyttä jälleen valmentajaani, mutta tällä kertaa suunnittelin ruokavalion ja treeniohjelmat itse hänen avustuksellaan. Onnistuin raapimaan ylimääräiset pois, ja mikä tärkeintä, ylläpitämään tulokset: en enää pullahtanut ”kohti ääretöntä ja sen yli”. 

  2017 syksyllä hyvä ystäväni mainitsi, että Kouvolassa olisi alkamassa ensimmäistä kertaa liikunnan ammattitutkintoon valmistava koulutus. Koulutus sopisi mainiosti myös personal trainerin ammatista haaveileville. Olin aina halunnut tehdä intohimostani – eli kaikkeen treenaamiseen liittyvästä – ammatin itselleni. Kalliit muissa kaupungeissa sijaitsevat pt-koulutukset olivat syöneet intoni aloittaa opiskelut. Nyt ei ollut enää tekosyitä. Hain opiskelemaan ja pian koulutus jo alkoikin.

  Liikunnan ammattitutkinto oli yksi opettavaisimmista ja rankimmista jaksoista elämässäni. Päivätyöt vartijan hommissa, omat treenit sekä opiskelu samanaikaisesti ei jättänyt kalenteriin hirveästi tekemisen puutetta. Pahimmillaan tein lähes täysiä työtunteja, pyöritin samaan aikaan viikoittaisia pienryhmän treenejä, kolmea yksilöasiakasta ja järjestin vielä kaiken kukkuraksi liikuntatapahtumaa. Omat treenit jäivät väkisinkin varjoon. 

   

  Vuodet 2017-2018 olivat kuitenkin nousujohteisia treenien suhteen. Opiskelu hyödytti myös omaa kehitystäni: sain uutta järkeä tekemiseen, opin tarkkailemaan kokonaiskuormitustani paremmin, voimatasot nousivat salilla ja lihasta tuli lisää. 2018 kesällä tein lopulta suuren päätöksen, josta olin haaveillut jo kolme vuotta: osallistun 2019 keväällä classic bodybuilding-kisoihin Kulttuuritaloilla. Ja sillä tiellä ollaan tällä hetkellä. 

  Yhteenvedoksi tähän kaksiosaiseen historiikkiin voisi jättää tämän vertailukuvan: 2011-2018

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

Personal Trainer Olli Raunemo

040 1969109
Kouvola
olli@pt-raunemo.fi